Post by Arvid Rask:

VÄRLDENS BAND 2014

ON IT AGAIN! 

Our biggest project yet, our dream and fantasy band – världens band – is back!!!
For the third we are inviting this amazing music collective, to spread the ethno music and message of openness and love, and try to manifest the benefits of plurality.
And this time we aim big, with a ONE MONTH long tour through sweden.

THIS IS WHAT THE VIBE IS LIKE.

Airplanes, trains, cars, busses and bicycles have just carried the band members from India, Senegal, England, France and various parts of sweden to the three small houses in Järna where KOLONIEN originates. This will serve as our base camp during the tour.

Now we have four days of intense rehearsals, jamming and tunesharing ahead of us.

Read more at
www.varldensband.com

Post by Arvid Rask:

Årets Nykomling 2013! Yes!

Kolonien blev valda till Årets Nykomling på Folk & Världsmusikgalan igår!
Helt otroligt härligt och hedrande! 

Motiveringen: ”De skapar en egen värld på folkmusikkartan. En generös värld av nu och då, av lek och allvar. De vill mer med sin musik än att bara berätta en historia.”

Årets Nykomling!Konsert Gävle

Vilket helg! Två gig och ett fantastiskt pris i bagaget.
Startade i fredags med att smycka Koloniens monter på mässan i konserthuset, minglade med alla fina människor, fylldes av energin man får av att vistas i ett stort sammanhang av musikälskare, njöt av grymma konserter och programpunkter under dagen och när natten anlände hade vi vår senaste/tidigaste konsert vi haft klockan 01.30 i f.d. Katolska Kyrkan för den tappra skara som fortfarande orkade festa.

Dagen därpå bar det av till Skattungbyn och en oförglömlig spelning i bystugan, där Anna får ett sms halvvägs in i konserten: GRATTIS NI VANN!!! ÅRETS NYKOMLING!
Resten av konserten blev en extatisk fest, vi hoppade sen in i bilen och brände ner till efterfesten för att fira i Gävle.

Tack för en fantastisk helg!

 

Post by Arvid Rask:

Musik & Magi

Kolonien + Abra Makabra glider just nu runt i två skruttbilar i Dalarnas län och skrämmer hårdrockare och får vackert folk att dansa vals i 180 kilometer i timmen.

På Nyfiket, Gammelgården Rättvik såg vi ut så här:

Helt naturliga... inga effekter.

  • Idag spelar vi på Elverket – Falun
  • Imorn – Rainbow Fields festival, en av sommarens bästa festivaler!

Vill dessutom dela ett oerhört härligt minne från den förtrollade Sjönevadsfesten! Vi hade två fantastiskt roliga spelningar på en scen som såg ut som ett stort dockteaterskåp – ballt! Första spelningen spelade vi till Lukas Grinds DJ set. Hell jääää!

Rök, Ljus, Musik, Magi - Sjönevadsfesten...

 

Post by Arvid Rask:

Back on track!

Efter en fullkomligt magisk tid i Kroatien landade vi klockan 14.30 på Arlanda igen…

Skönt att andas aningen kyligare, friskare luft. Vi deltog i Ethno Croatia, en samling av underbart folk från Estland, Sverige, Danmark, Zimbabwe, Skåne, Frankrike, Spanien, Norge, Kroatien och Finland. Kan ju inte bli annat än ballt! Vi gjorde fyra spelningar med hela orkestern och tre på egen hand. Lite bad, lite sol, lite vin, lite bussåkande, jam, lite förvirring, lite lugn hann vi också med…

Några dagar stillhet nu, sen blir det spelningar i sverige! Kom och kolla någon gång! klicka här för att se var vi spelar. 

Så här lät det en av kvällarna, (klicka på länken): Long Story Short – Big Band edit deluxe, Feat. Ethno Croatia!

Mer bilder och coola grejer finns på vår Fejsbuck också…

KÄRLEK <3

Post by Arvid Rask:

Kolonien till Cypern!

Glada nyheter!

 Kolonien blev utvald till att åka på EuroMed Youth Music Expo i Cypern. En stor musikmässa för unga band. Vi kommer träffa musiker för att lära av varandra, träffa boag och producenter samt ge några Kolonien konserter. Allt sker på en ö i medelhavets Cypern, Limassol. Vi ser fram emot det!

Just nu är det kyligt utan långkalsonger och vi ser fjäll i horisonten, vi är i Östersund och väntar på soundcheck inför kvällens gig på Birkafestivalen. Vårt mål ikväll blir att sprida maximal värme, det behövs 🙂

Bilder finns på vår facebook.

Post by Arvid Rask:

Spotify och Itunes blev just mycket bättre!

Händelser: Mitt under påskhelgens mest stillsamma stund dundrade albumet Clockwise så slutligen in i Spotify och Itunes stora bibliotek, ett ställe vi länge velat kolonialisera.

Nu är det verkligen fint och trevligt där, gå och se efter själv. Sök på ”Kolonien” så hittar du hem. Vi ses där! OBS! Köp skivan på vårt fina skivbolag: Natarajrecords.com

Musik till alla varelser!

Post by Arvid Rask:

Internet release!

Nu kan man verkligen kalasa med vår musik!

Sen en vecka tillbaka kan man köpa vår fina skiva på vårt fina skivbolags webshop, där kan man betala enkelt och säkert med kort eller internet bank och lyssna på oss och flera andra grymma artister. Super smidigt!

Gå in på Nataraj Records webbshop! Dessutom så kommer plattan invadera sidor så som Spotify och Itunes inom kort! Festligt!


Vi hade en fantastisk helg i Orsa där vi spelade på Orsafolk och Stadshotellet. Kändes extra speciellt då vi delade scen med Pers-Hans, Olle Moraeus och Perra Moraeus. Legendariska folkmusik ikoner med ett sällsynt glödande spel.

Vi hann självklart även med att göra Falun osäkert senare på natten, nå gränsen för hur mycket prylar och människor man kan få in i en Opel samt ha premiär för Arvids långdistanskörande (han fick körkort i onsdags). Alla överlevde.

Nu läser vi om oss själva i musiktidningen Lira. Fint!

Förresten, kolla in vår nya Facebook sida! Vi ses!

Post by Arvid Rask:

Musik!

Så här snart en månad efter releasefesten har andningen hämtats igen och energitankarna är påfyllda till max. Det har verkligen varit underbart att äntligen släppa skivan.

Och vilken fin respons vi fått, inte bara på musiken utan också på bilder, hemsida och skivomslag. Mega stort tack till Olof Grind och Calle Blomqvist som stått för den biten! (Folkets jubel!)

Nu när vårkänslorna redan kommer smygande sitter vi och planerar ihop våra liv med spelningar framöver, blir en bra vår och sommar! Ingen tvekan. Du kan se en del av spelningarna redan nu under fliken Gigs. Denna vackra hemsida kommer uppdateras ännu mer efterhand, bl.a är spelningar i Kroatien på gång och live videos väntas snart anlända.

Vi ses och hörs!

/Arvid

Post by Calle:

Release!

Ikväll firas skivsläppet av vår debutskiva ”Clockwise” med en pangfest på Kulturfyren på Skeppsholmen!

Kolla in eventet på Facebook, det är också där ni anmäler er via en länk om ni vill och kan komma. Allt gott!