X

Biografi

”Framtidens Stjärnor”Lira Musikmagasin, 2015


IMG_1484Kolonien är ett familjeband som vuxit upp tillsammans.
Fyra kusiner som startade redan i tonåren, då som Dylan-inspirerat protestband i den svenska miljörörelsen.

Med gemensamma rötter i den svenska folkmusiken som grund har Kolonien ständigt brutit ny mark, med samhället och politiken som en central del i både musik och text.

Det var under

en turné på Zanzibar 2010 som bandet fann den karaktäristiska ljudbild de successivt gjort till sin, folk-, pop- och rootsmusik.

Debutalbumet ”Clockwise” släpptes 2012 och bandet prisades som ”Årets Nykomling” på Folk- och Världsmusikgalan.
Många turnéer, ännu ett andra album och en EP senare är bandet en självklar och framträdande del på den skandinaviska folk- och världsmusikscenen.

De är även
den drivande kraften bakom det flerfaldigt nominerade folkfusion-bandet Världens Band, album- och turnéaktuella sommaren 2018.

”Den mest upplyftande protestmusik jag hört”

-Lira Musikmagasin, om ”Drömmarnas Land” (2015)

2018 rivstartade med succéframträdanden på Folk Alliance International i Kansas City, där bandet för första gången introducerades på den amerikanska marknaden och de återvänder redan i november 2018 för en första USA-turné. Under 2017 hade Kolonien paus i turnerandet och är nu tillbaka med full inspiration och nya musikaliska idéer.

Bandet är förväntansfulla inför 2018 och den nya musik som just nu tar form i replokalen för att släppas på ett tredje album sommaren 2019!

”Dra på trissor vad kvällens konsert var bra!” – Täppas Fågelberg (P1), efter en konsert med Kolonien

400 konserter och flertalet spännande samarbeten med såväl svenska som internationella artister har etablerat Kolonien som ett av de mest framträdande banden i den nya generationens folkmusikvåg. Koloniens resa har bara börjat…

Kolonien i rök
”Kolonien skapar en egen värld på folkmusikkartan. En generös värld av nu och då, av lek och allvar” ”Vill mer med sin musik än att bara berätta en historia. Den här gruppen har en åsikt.” - Juryn, Folk- och Världsmusikgalan

 

 

Resan fortsätter – följ med!

kolonien-bg-15-02