X

Arvid Rask

En varm dag i maj, samtidigt som den lilla björken slog ut föddes Arvid.

Arvid var helt ointresserad av musik fram tills en särskild dag då han var femton år. Han hittade då i sin pappas uthus en skivsamling med Bob Dylan. Efter att ha installerat den gamla vinylspelaren och släppt ner nålen på första låten rasslade ”Don’t think twice, it’s allright” igång. Arvid var sedan dess en gitarrälskande Dylan-expert som började med att lära sig Bobs låtar, men började ganska snart testa vingarna med att skriva egna sånger. Texterna i fokus. Tillsammans med lillebror Erik utvecklades detta steg för steg- att sjunga i stämmor, skriva texter och låtar.

Arvid pluggade aldrig musik på en skola under sin ungdom, utan lärde sig i stället genom att spela med vänner, främlingar och Youtube.

Den största musikaliska utvecklingen skedde dock efter gymnasiet, under en långvarig resa genom Afrika där en ny gitarrstil uppenbarades. Samt under en termin i Skottland där han skänktes en mandola och inspirerades in i folkmusikens värld. Detta har nog blivit just den musikmix Arvid tillför Kolonien – Dylan-aktig folkmusikafro.

Arvid känns bäst igen på:

  • Sin framåtlutade hållning när han spelar gitarr
  • Sina plötsligt avslutade meningar
  • Sin pyrande ilska vid hunger
  • Att han har svårt att andas genom näsan, därav diverse märkliga ljud.
kolonien-drommarnasland-arvid-01 Arvid Rask Vår biografi
kolonien-bg-15-02