X

Anna Möller

Anna har alltid varit mitt i musiken. Hon var som liten besatt av delfiner och älskade fotboll tills hon en solig vårddag slet av båda sina korsband.

Hon är den i Kolonien som spelat sitt instrument längst, hon började med fiol redan som sjuåring. Hon sjöng och gjorde egna melodier och texter om livsviktiga saker redan då, som årstider, Henke Larsson, brats och kedjor.

Anna var omgiven av musik från sin far som är folkmusiker och när hela släkten träffades var det också musik som gällde. För Anna överglänste dock fotbollen länge fiolen, så på släktträffarna sköt hon hellre straffar med kusinerna Arvid och Erik.

Senare, efter två heroiska närkamper på bollplanen och en glidtackling, slet hon av sina korsband i båda knäna. Och tur var väl kanske det, hon vandrade då helt in på musikens bana. Efter tre år på Södra Latins gymnasium, yrkesmusikerlinjen kom hon in på Musikhögskolan i Stockholm, där hon med fiolen river av polska efter polska. Förutom det går hon speciellt igång på politiska kampsånger.

Genom Anna får de instrumentala melodierna sin gjutna plats i Koloniens arrangemang och hon sjunger både lead och stämmor.

Anna gillar:

  • Dansa till ljudet av djembetrumma.
  • Gråta till Filmer
  • Svänga på höfterna när hon spelar fiol
  • Sjunga så falskt hon kan på en överraskande hög volym.
kolonien-drommarnasland-anna-02 Anna Möller Vår biografi
kolonien-bg-15-02