Post by Arvid Rask:

DRÖMMARNAS LAND!

VI SLÄPPER NY SKIVA!
Vi är otroligt glada att kunna skriva till er idag. Vi har sett fram emot detta ända sedan vi klev ur turnébussen i September och satte oss ner för att skriva nya låtar till en helt ny skiva.
En intensiv resa blev det, som tagit oss igenom både inre och yttre förändringar.

Och nu – SKIVAN ÄR KLAR!
Den heter DRÖMMARNAS LAND och kommer släppas den NIONDE APRIL!
Vi tycker att detta är det bästa vi någonsin gjort, faktiskt!
Vi hoppas att även ni kommer ta till er denna nya musik till era hjärtan.

Press 4Detta blir en skiva med enbart svenska texter, till skillnad från vår första platta som huvudsakligen var på engelska, då den skrevs på turnéer utomlands.
Denna skiva skrevs i en källarlokal i Göteborg. Mitt under supervalårets hetsiga slutspurt i september 2014.

Musiken
 gör poesi av bristerna i ett system som är på kollisionskurs med sig självt. Av drömmarna som inte får plats och alla de drömmar som egentligen inte behövs. En elektro-akustisk frustration över en verklighet som är alltför lätt att sova sig igenom.

IMG_6075 IMG_6070Till inspelningen av DRÖMMARNAS LAND har vi jobbat med den fantastiske Petter Eriksson som producent, som bl.a. producerat våra favoriter Kultiration och Glesbygd’n. En riktig ljudgud som lyft våra låtar till nya världar. Big up!

 

Vi har spelat in alla grunder live, i Studio Epidemin i Göteborg. En otroligt skön känsla att kunna stå öga mot öga med resten av bandet och kunna spela rakt av, vilket nog gett plattan en annan nerv och fått musiken att släppa loss som det brukar göra när vi står på scen eller i jobbar i replokalen.

Därefter har vi vidgat vyerna rejält från sist och experimenterat fram Koloniens nya sound.
Vi har använt flera nya instrument, så som pedal steel, syntar, elgitarrer, trumpet, flygelhorn, orgel, piano, nyckelharpa, kontrabas, wurlitzer m.m.

Nu vill vi att ni hjälper oss att sprida ordet till ALLA, att ni kollar in vårt turnéschema och kommer ut i den friska vårluften för att dansa och fira med oss.

TURNÈPLAN APRIL - MAJ

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

kolonien-bg-15-15