Post by Arvid Rask:

Tågtankar

Sitter på tåget mellan Göteborg och Stockholm på väg till planeringsmöte för Kolonien 2015, och kan inte låta bli att tänka på allt.

För tre år sedan så bjöd vi in tio vänner från olika delar av världen till ett projekt som genom musik skulle utforska likheter och olikheter mellan våra kulturer. En resa som vi på förhand visste skulle bli lång, krävande och alldeles underbar.Världens Band Session-246
Vi ville omfamna begreppet mångkultur, skapa en grupp där alla fick plats på sina villkor, bygga vidare på det och se vad som hände sen.
Vi kallade det för Världens Band och var tänkt som en engångsgrej, men sen vi börjat har det visat sig vara omöjligt att sluta.
Igår sade vi för tredje gången adjö till våra numera nära vänner från Indien, Senegal, Frankrike, England, Skottland och Israel efter en månads lång turné genom landet, med 29 spelningar i ryggen och en nysläppt skiva som sålde slut efter näst sista konserten. Otroligt. Fantastiskt.
Vill säga tack till alla som lyssnat, delat, fixat, bokat, kört, lagat, lånat ut hus och samskapat allt detta. Tack till oss själva (särskilt ERIK!) och till statens musikverk och kulturråd.
Det som började som ett projekt är nu ett eget, magiskt band.
Vi vet nu att mångkultur är omåttligt kraftfullt när en skapar rätt förutsättningar för det.
Vi nickar därför instämmande till alla som pratar om öppenhet och människor lika värde.
Vi applåderar åt de som nyfiket startar ett samtal med en främling på stan.
Vi jublar med alla som säger att mångfald är bättre än enfald.
För vi vet att det är sant.
Nu är tåget snart i Stockholm.
Världens Band Session-35
Nu blickar vi framåt, hösten, valet, nya skivan, nya samarbeten, FRAMTIDEN! Kolonien tackar för en grym sommar! Dansen fortsätter! 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

kolonien-bg-15-15